pyszne danie

Składniki

pierś z indyka lub pierś z kurczaka (2 podwójne)
brokuły (1 główka lub torebka mrożonek) cebula (1 większa)
koperek (ilość wg uznania)
pietruszka (j.w.)
czosnek (1-2 ząbki przeciśnięte)
przyprawy (wg uznania np. sól, pieprz, chili, vegeta, itp.)
śmietana (duża 450-500g)
makaron
ser żółty (tarty do posypania)
bazylia (do posypania na koniec)

Przygotowanie

Piersi pokroić na kawałki (jak na mięso gulaszowe), następnie przyprawić przyprawami dodać przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszać i pozostawić na chwilę. Brokuły ugotować. Ugotować makaron. W garnku na oleju poddusić pokrojoną cebulę, następnie wrzucić przyprawione mięso, posiekaną pietruszkę i koperek (poddusić aż mięso zbieleje), dodać ugotowane brokuły (wymieszać), zalać śmietaną i jeszcze chwilę podgotować. Na ugotowany makaron wlać przygotowany sos, na wierzch posypać tarty ser i chwilę podgrzać w mikrofali (do roztopienia sera), na koniec wokół dania posypać odrobiną bazylii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: