Kakaowe z brzoskwiniami

Składniki

* kakao Deco Morreno (z wiatrakiem) 2,5 łyżki
* mąka 1,5 szklanki
* cukier 1,5 szklanki
* jajka 3 szt
* woda 6 łyżek stołowych
* margaryna 3/4 kostki
* proszek do pieczenia 2 łyżeczki
* brzoskwinie 1 mała puszka

Przygotowanie

Cukier, woda, kakao, margarynę zagotować i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek, białka ubić. Do ostudzonego płynu dodać mąkę, proszek, żółtka a na końcu pianę z białek. Ciasto wylać do formy. Ułożyć pokrojone brzoskwinie. Piec w temp 180st C ok 40 min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: