banany miodowo-karmelowe z migdalami

Składniki

Deser dla dwoch osob:
2 banany (nie z plamkami, bo beda si rozpadac),drobno posiekane migdaly lub migdaly w platkach,miodlyzka masla

Przygotowanie

Banany obrac ze skorki.
Na patelni rozpuscic maslo, dodac miod (robilam na oko, ale byli go ok.5-6 lyzek) i migdaly. Caly czas mieszac. Dodac banany, obtoczyc je w miodowych platkach, chwilke potrzymac na patelni i serwowac. (nie spuszczac deseru z oka, bo szybko sie przypala!)

Serwowac na cieplo. Doskonaly deser na chlodne zimowe popoludnia lub wieczory. Doskonale komponuje sie z kawa z amaretto😉 lub kieliszkiem koniaczku jak twierdza moi znajomi.

UWAGA! Przepis przeznaczony dla milosnikow slodkosci – stopien slodkosci w skali 0-6 –> 6!!!

SMACZNEGO!!!!

fot: pasibrzuch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: