Pieczen wolowa z rekawa

Składniki

Skladniki:

80 dkg poledwicy wolowej
3 zabki czosnku
1 mala cebula
2 liscie laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
sol, pieprz
lyzka oliwy
rekaw do pieczenia

Przygotowanie

Przygotowanie:

Wolowine posolic i popieprzyc. Czosnek pokroic w slupki i powbijac w miesko (zrobic male dziurki nozem).
Do rekawa wrzucic liscie laurowe, ziele angielskie i cebule pokrojona w kawalki. Miesko lekko skropic oliwa, wlozyc do rekawa i zawiazac ( w rekawie zrobic mala dziurke).
Polozyc na blaszce i piec w piekarniku 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Podawac z ziemniaczkami i surowka. Smacznego:)

Miesko jest smaczne, delikatne i bardzo aromatyczne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: