Chrupiące pałeczki na wędzonce

Składniki

– 8 pałeczek
– 20 dkg wędzonego, pokrojonego boczku
– ok. 15 dkg cebulki konserwowej
– zioła prowansalskie
– sól, pieprz, ziarenka smaku
– odrobinka majeranku i pól ząbka czosnku.
– 3 – 4 kostki lodu

Przygotowanie

Naczynie posmarować połówką ząbka czosnku.
Wyłożyć pojedyńczą warstwę boczku, posypując go majerankiem
Ułożyć pałeczki, – i do piekarnika.
Podczas pieczenia, 2 – 3 razy paleczki przewracać,
– za każdym razem pocierając je kostką lodu trzymaną w długich szczypcach.
5 min. przed końcem pieczenia dodać cebulkę, która powinna być gorąca, – ale nie zrumieniona (taka surowo – chrupiąca )
SMACZNEGO !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: