A’la cytrynowe ptasie mleczko – bez pieczenia

Składniki

450 g serka homogenizowanego
lub twarożku mielonego

3 – 5 plastrów ananasa z puszki
6-8 owoców winogronu
3 opakowania galaretki cytrynowej

Przygotowanie

Galaretki rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu i odstawić do zastygnięcia.
Gdy galaretka zacznie się robić “sztywna” dodać do niej twarożek i dokładnie zmiksować.
Włożyć do niezbyt wysokich, lecz szerokich szklanek, a najlepiej do kompotierek
i wstawić na około 1 godzinę do lodówki.
Przed podaniem dekorować plastrami ananasa i winogron.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: