Fasolka po Bretońsku mamy

Składniki

20 dkg szynki wieprzowej surowej
2 laski kiełbasy
2 duże cebule
pół słoiczka koncentratu
słodka papryka, pieprz ,sól i wegeta
i oczywiście najważniejszy składnik, 4 puszki fasolki

Przygotowanie

Szynkę ugotować w wodzie z wegetą, po ugotowaniu pokroić na kawałki i przesmażyć, to samo zrobic z cebulka i kielbaska. Fasolke wrzucic do wywaru od szynki i gotowac ok 10 min, nastepnie dodac wszystkie przesmazone skladniki, koncentrat pomidorowy sporo slodkiej papryki sol pieprz. gotuj jeszcze ok 10 min. Zapewniam ze tak pysznej fasolki jeszcze nie jedliscie. Zycze smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: