Murzynek kokosowy

Składniki

5 żółtek, 3 białka, szklanka mąki, 20 dkg cukru, 1 kostka margaryny, 3 łyżki kakao ciemnego, 3 łyżki wody,
kokos: 20 dkg kokosu, 20 dkg cukru pudru.

Przygotowanie

Cukier, margarynę, kakao, wodę – zagotować, ostudzić. Z masy odlać 1/2 szkl. Potem dodać 5 żółtek, ubijać, dodać szkl. mąki, proszek do pieczenia, na koniec pianę z białek.

2 białka ubić na sztywno dodać cukier puder wsypać kokos, wymieszać.
Ciasto wylać na blaszkę, układać łyżeczką kokosową masę tak jak posypkę. Piec w temo. 160-170 st.

Po wystygnieciu polać pozostawioną masą.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: