Moja kremówka

Składniki

CIASTO:
– 2 szkl. mąki
– 2 żółtka
– 6 łyżek wody
– 1 margaryna

KREM:
– 1l. mleka
– 2 czubateł łyżki mąki ziemniaczanej
– 2 czubate łyżki mąki pszennej
– cukier waniliowy
– 1 całe jajko
– 3/4 szkl. cukru

Przygotowanie

CIASTO- Wszystkie składniki wysiekać, zarobić ciasto, podzielić na 2 części i upiec.
Ciasto można zarobić dzień wcześniej lub włożyć na 2godz. do lodówki.

KREM-Odlać niecała szklankę. Resztę mleka zagotować dodając do niego cukier i cukier waniliowy. W odlanym mleku rozmieszać obydwie mąki i jajko( ja zwykle do tego używam miksera). Po wymieszaniu wlać na gotujące się mleko, chwilę pogotować. Przekładać gorącym.

Ja czasem jak nie mam bydyniu w domu, a najdzie nas na niego ochota to w zastępstwie gotuję ten krem. Dla nas pychota:)

SMACZNEGO!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: