Sałatka z winogron i czerwonej

Składniki

1 mała główka endywii lub sałaty, kilka liści czerwonej kapusty,
15 dag sera żółtego,1 5 dag winogron,
sos sałatkowy (dowolny)

Przygotowanie

Liście endywii umyć i osuszyć.
Z liści czerwonej kapusty wyciąć twarde żyłki, resztę cienko pokroić. Ser pokroić w drobną kostkę.
Winogrona umyć i wy­suszyć.
Wszystkie składniki wrzucić do salaterki, dodać wybrany sos i wymieszać.
(SAŁATKI – Kuchnia polska)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: