domowe hamburgery drobiowe

Składniki

– 4 bułki hamburgerowe lub ew. zwykłe duże bułki pszenne
– 4 hamburgery drobiowe
– 1 pomidor
– papryka konserwowa
– 2 średnie ogórki konserwowe
– 1/2 ogórka zielonego
– 2 liście kapusty pekińskiej
– cebula czerwona (lub ew. zwykła)
– sól, pieprz
– ketchup “Pudliszki”, musztarda, majonez

Przygotowanie

PRZYGOTOWAĆ SAŁATKĘ: Pomidora i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać pokrojone w 3 cm paski: paprykę konserwową i ogórek zielony. Cebulę i kapustę pekińską posiekać na drobne piórka – Całość doprawić solą i pieprzem i schłodzić na 20 minut w lodówce.

– Hamburgery drobiowe przypiekać 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180o. Bułki przekroić (nie do końca), posmarować majonezem, włożyć podpieczone mięso i posmarować je musztardą. Dodać sałatkę i ketchup.

Gotowe hamburgery odgrzewać ok. 1 minutę w piekarniku.

SMACZNEGO!!!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: