Śledż prosty i smaczny

Składniki

4 śledzie lekko solone,
2 ogórki kiszone,
1 duża cebula,
zielona pietruszka,
oliwa z oliwek,
2 ząbki czosnku,
pieprz

Przygotowanie

Śledzie krótko wymoczyć, pokroić ukośnie w dzwonka. Ogórki i cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natke posiekać.
Do oliwy z oliwek dodać czosnek, pieprz i połowę natki pietruszki. Śledzie zanurzyc w tej oliwie na 2 godziny. Potym czasie wyłozyc śledzie na środek półmiska, posypac pozostałą natka. Na jednym brzegu ułozyć ogórki, na drugim cebulke. Wzystko lekko pokropić oliwą w której “leżakowały” śledzie.
Smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: