Lekka sałatka z ogórkiem i szynką

Składniki

1 op makaronu w kształcie ziarenek ryżu
1 długi ogórle zielony
6 plastrów o grubości ok.2-3mm szynki konserwowej
1 spory pęczek koperku
4 łyżki majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
pieprz

Przygotowanie

makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (uważać żeby nie rozotować) i przelać na sitku zimną wodą ogórki obrać i pokroić w drobną kosteczkę szynbke pokroić w drobna kosteczkę koperek drobno posiekać majonez wymieszać z jogurtem wszystkie składniki wymieszać i doprawić pieprzem

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: