Rafalello

Składniki

Masa

1/2 L.mleka

4 łyżki cukru

2 płaskie łyżki mąki krupczatki

2 łyżki kartoflanki

1 kostka masła lub margaryny palmy

posypka:

1/2 kostki margaryny

4 łyżki cukru pudru

20 dag wiórek kokosowych

Przygotowanie

masę ugotować ostudzić utrzeć z masłem lub margaryną

posypka:

margarynę rozpuść na patelni dodać cukier puder dodać wiórki kokosowe i lekko zrumienić uważać żeby nie przypalić upiec 2 biszkopty lub 1 duży i przekroić na 2 części

ciasto + masa + ciasto + reszta masy i na wierzch wiórki kokosowe inaczej posypkę przycisnąć ręką wstawić do lodówki

polecam ciasto jest bardzo dobre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: