sernik Ireny

Składniki

1 kg sera białego
1 kostka masła
8 białek
2 szkl. cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 paczka rodzynków

Przygotowanie

Ser przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy masło, ubite na sztywno białka, 2 szklanki curku, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżkę proszku do pieczenia oraz jedną paczkę sparzonych rodzynków. Całośc mieszamy i wylewamy na blachę. Pieczemy w w temp. 210-220 C.
Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: