pyszny deser z rabarbaru

Składniki

– kilka łodyg rabarbau
– kilka łyżek cukru
– herbatniki digestive

Przygotowanie

łatwy, pyszny deser, którego nauczyła mnie moja angielska teściowa

rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę
wyłozyć na blachę albo do naczynia żaroodpornego, niezbyt grubą warstwą. posypać cukrem (ilość wedle uznania) i pokruszonymi ciastkami. piec w 180 st aż rabarbar zmięknie
podawać na ciepło z bitą śmietaną

truskawki albo śliwki też się nadadzą

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: