Naleśniki z kebabem

Składniki

Na naleśniki:
– mąka,
– woda,
– 1 jajko,
– pieprz ziołowy, bazylia, vegeta, papryka słodka,
– niewielka ilość oleju do smażenia,
Naleśniki nie mogą być tłuste.

Na farsz: (ilości nie podaję, zalęzy od apetytów:)
– pierś z kurczaka,
– przyprawa do gyrosa (uważam, iż najsmaczniejsza jest KOTANI),
– cebula pokrojona w półksiężyce i zeszklona zeszklona,
– korniszony pokrojone w kostkę,
– grzybki uduszone: najlepiej kurki, ewentualnie podaję z pieczarkami,
– sos pomidorowy: (koncentrat pomidorowy, ząbek czosnku, pieprz i sól)
– ser żółty (potarty)

Przygotowanie

Zrobić ciasto naleśnikowe. Naleśniki smażyć na niemalże suchej patelni. Mięso z kurczka pokroić w drobne paski i usmażyć na patelni. Każdy naleśnik posmarować sosem pomidorowym, położyć parę kawałków mięska, na to cebulkę, grzybki i ogórki a następnie zwinąć w kopertę. Układać na blasze łączeniem do dołu, posmarować górę naleśników sosem oraz posypać żółtym serem i chwilę zapiekać. Są super! Smacznego!

Do smażenia naleśników używam dużej patelni by ich rozmiar był odpowiedni do nałożenia farszu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: