Marchewka z klopsikami

Składniki

1/2 kg cebuli
1 seler
1 pietruszka
5 marchewek
warzywko lub jarzynka
sól, pieprz
koncentrat pomidorowy
mięso mielone

Przygotowanie

Z mięsa mielonego smażymy małe klopsiki.

Cebulę kroimy w kostkę, seler, pietruszkę i marchewkę trzemy na dużych oczkach.
Smażymy cebulę na tłuszczu aż sie zeszkli, dodajemy starte warzywa. przyprawiamy warzywkiem solą i pieprzem i smażymy aż warzywa będą miękkie.

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, wrzucamy klopsiki i delikatnie mieszamy.

Chwilkę smażymy aż klopsiki zrobią się ciepłe.

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: