zupka meksykańska domowa

Składniki

podstawowe składniki:
puszka kukurydzy (mała lub duża wg uznania)
puszka groszku zielonego (nie koniecznie) a jeżeli już to młodego groszku
puszka czerwonej fasoli w sosie cayene
puszka pomidorów bez skórki w sosie
rosołek (bulijonik)
ser żółty w kawałku lub tarty
przyprawy do smaku:
przyprawa meksykańska
pieprz
sól
czerwona papryka proszkowana
dodatkowo
10-15 dkg mięsa mielonego lub jak ktoś woli z grzaneczkami lub małymi kluseczkami

Przygotowanie

Wszystko ładnie wrzucić do garnka i zagotować.
Konsystencja powinna być gęsta.
Niech sobie to pyrka jakies 30 min.
W tym czasie podsmażyć mięsko.
Do zupki można dodać maciupinkie kuleczki lub grzaneczki (wg uznania)
Zupkę nalać do miseczek, zetrzeć serka żółtego i obficie posypać.
Jest to najprostsza i najszybsza zupka na świecie.
Polecam i życzę smacznego

PS. Można zastosować jako nadzienie do burito lub taco.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: