Zapiekanki najprostsze na świecie

Składniki

bułki/bagietki
pieczarki 0,5 kg
ser żółty tłusty 25 dag
polędwica sopocka 5 plasteków

Przygotowanie

Zaczynamy od pieczarek. Obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy do rondla na rozgrzany olej i dusimy ok. 20 min, w między czasie przyprawiając solą wg uznania. Gdy pieczarki będą już gotowe kładziemy je na przekrojone buły, całość posypujemy grubą warstwą startego na dużych oczkach sera żółtego i pokrojonej w paseczki lub kwadraciki polędwicy. Przygotowane zapiekanki wkładamy na 10 min do piekarnika rozgrzanego do temp ok 150 stopni. Jeśli zobaczymy, że ser już jest roztopiony, oznacza to, iż zapiekanki są gotowe. To danie naprawdę nie może się nie udać.Dobrze smakuje z kechupem lub/i majonezem.
Smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: