Ryż po kantońsku II

Składniki

SKłADNIKI:
4 woreczki ryżupierś z kurczaka lub indyka
1 cebulamrożona marchew z groszkiem (ok. 3/4 opakowania)olejsos sojowy

Przygotowanie

Ryż ugotować.
Na rozgrzaną patelnię wrzucić marchew z groszkiem i smażyć pod przykryciem aż warzywa będą pół miękkie. Od czasu do czasu mieszać.
Dodać pierś z kurczaka i podsmażyć.
Na osobnej patelni zeszklić na oleju cebulę i dodać do niej ryż. Dokładnie wymieszać.
Smażyć kilka minut na małym ogniu.
Ryż przyprawić sosem sojowym (ok 3 – 4 łyżki)Dodać mięso z groszkiem i marchewką.Ponownie dokładnie wymieszać.

Gotowe🙂

Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: