Kofta z ryżem a la Ola

Składniki

– 0,5 kg mięsa mielonego

– 3 kawałki chleba tostowego

– 1 jajko

– cebula

– curry

– 2 torebki ryżu

– masło

– natka

– pieprz, sól

– sok winogronowy

– mąka

– mleko

Przygotowanie

1. Kroimy cebulkę i przysmażamy na oleju

2. Chleb tostowy moczymy w soku winogronowym

3. Dodajemy cebulkę do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem, wsypujemy curry, wbijamy jajko, wkruszamy chleb tostowy i wyrabiamy

4. Z mięsa formiujemy klopsiki, smażymy

5. Na patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła, wsypujemy mąkę i curry, robimy z tego zasmażkę, dodoajmy sok winogronowy oraz mleko po kilka łyżek do uzyskania pożądanej konsystencji

6. Przygotowaną masę mieszamy z ugotownym ryżem, ładnie wygląda ryż, który ma pojedyncze czarne ziarenka w łupinkach🙂

Ryż jest pyszny i żółciutki, wszystko ma posmak curry, smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: