Sliwkowa nutella z kakao

Składniki

1.3-1.5 kg dojrzalych sliwek /najlepiej wegierek/
100 g kakao
500 g cukru
1 cukier waniliowy
rum /ilosc wg uznania/

Przygotowanie

Sliwki wydrylowac,szybko zagotowac i gotowac ok. 15 minut do miekkosci.
Po wystygnieciu rozmiksowac,dodac cukier,kakao, cukier waniliowy, rum i zostawic na 24 godziny.
Potem mieszanke dac do malych sloiczkow i pasteryzowac 15 min w temp. 80 stopni C..

Mozna dodac cukier,kakao itp. od razu do rozgotowanych sliwek i razem
chwile pogotowac – potem do sloiczkow i pasteryzowac/.

Jesli nutella jest przeznaczona dla dzieci – nie dodawac rumu!

Przepis pochodzi z netu – blizszych informacji brak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: