Zapiekanka na krakersach

Składniki

paczka krakersów sezamowych – np. Lajkonik1 cukinia2-3 pomidory1/4 kalafiorakilka plasterków szynkiok.20 dkg startego sera ostrego2 jajka,zioła prowansalskiesól i pieprz

Przygotowanie

Żaroodporne naczynie natłuścic i wyłozyć warstwą krakersów.Pokrojoną ,ale nie obraną małą cukinię pokroić wzdłuż.Kalafior umyć i podzielić na różyczki i zblanszować.Pomidory pokroić na ósemki,jajka roztrzepać z połową startego sera,wymieszać z przyprawami .Na krakersach położyć cukinię ,jajka ,szynkę i kalafior.Zalać roztrzepanym jajkiem i posypać pozostałym serem.
Wstawic do piekarnika na ok.15 minut w temperaturę ok.200 stopni.Podawać na ciepło.

Robi się naprawdę szybko i jest super daniem na obiad lub wczesna kolację (jeśli ktoś je).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: