kotleciki indycze z pieczarkami !!!

Składniki

Porcja na około 12 małych kotlecików

– pół kg mielonego mięsa indyczego
– jedno żółtko
– ok pół szklanki bułki tartej
– 4 duże pieczarki
– przyprawy :
vegetta zamiast soli
pieprz czarny
papryka słodka
czosnek w proszku

Przygotowanie

Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Mięso mielone wyrobić z jajkiem , bułką tartą i pieczarkami.Oczywiście razem z przyprawami. Formować małe kotleciki , obtoczyć w bułce i smażyć na smalcu. proponuję podsmażać pod przykryciem , żeby kotleciki porządnie się podparowały w środku.

smacznego🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: