Ciasto z kanalami budyniowymi

Składniki

25 dag mąki pszennej
1 szklanka cukru
3 jajka
3/4 szklanki mleka
10 dag margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
olejek waniliowy lub cukier waniliowy
2 opakowania budyniu czekoladowego + mleko do budyniu
1 szkl cukru pudru
3 łyżki masła

Przygotowanie

Jajka ubić na puszystą masę z cukrami, do masy dodać przesiana mąke z proszkiem oraz stopniowo wlewamy mleko i margaryna roztopiona, delikatnie mieszamy pieczemy około 40 min w 180C.Po upieczeniu ciasta zrobić dziury np.końcówka łyżki drewnianej.
Można tu użyć biszkopt/babkę ze swojego przepisu.

Ugotować budyń z cukrem i gdy się zagotuje dodać 3 łyżki masła.
Jeszcze gorącym budyniem zalać ciasto,schodzić przed podaniem.

Przepis mam z TV.Mniam mniam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: