Buraczki na zime wg kuleczki

Składniki

buraczki,

cukier,

ocet.

Przygotowanie

Buraczki ugotowac w lupinach (mozna w szybkowarze).

Wlozyc do zimnej wody i obrac z lupin.

Nastepnie zetrzec na duzych oczkach tarki jarzynowej.

Mozemy tez zetrzec pol na drobnych oczkach i pol na duzych :))

Gdy buraczki dobrze wystygna doprawiamy je do smaku cukrem i octem (wg wlasnego smaczku).

Przekladamy w sloiki i pasteryzujemy ok.20 minut.Odwracamy do gory dnem.

W taki sposob buraczki robi moja babcia,mama i teraz ja🙂 polecam,bo sa naprawde pyszne.
Moj maz i synek niechca innych buraczkow,tylko wlasnie te zrobione z mojego przepisu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: