Śledzie w koszulkach

Składniki

* śledzie na tacce,
* trochę sera żółtego,
* dwa jajka na twardo,
* trochę szczypiorku,
* średnia cebula, troche do pokropienia octu winnego,
* majonez

Przygotowanie

Śledzie trzeba pokroić na dzwonka i ułożyć obok siebie.
Śledzie posypać drobno pokrojoną cebulą, trochę posypać pieprzem i polać częścią oleju z tacki.
Potem pokropić octem winnym.
Teraz kładzie się pokrojone jajka na twaro i posypuje szczypiorkiem (może być dymka).
I teraz najtrudniejsze bo trzeba te jajka i szypiorek posmarować majonezem (a to się bardzo przykleja do łyżki ale jest to do zrobienia).
Na końcu posypuje się majonez utartym na dużej tarce serem.
To już koniec. Wstawia się do lodówki i za porę godzin można już jeść. Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: