królewska ryba Kasi

Składniki

do przygotowania obiadu dla 2 osób potrzebowałam:
filet ryby pangi białej- 35 dag
pieczarki-25 dag1 cebula2 jajka20 dag sera żółtegosól, pieprz, wegeta- według uznaniabułka tarta, mąkacytrynaolej do smażenia

Przygotowanie

Rybę rozmrozić,posypać przyprawami według uznania, skropić sokiem z cytryny.
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulkę w kostkę. Usmażyć na oleju, doprawić do smaku przyprawami. Ser żółty zetrzeć na tarce
o dużych oczkach.
Rybkę obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i usmażyć do zarumienienia na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, położyć pieczarki,
zalać rozkłóconymi jajkami, posypać grubo serem i wstawić
do piekarnika. Piec ok. 15-20 minut, żeby dobrze
rozpuścił się ser żółty.

Wszystkim życzę smacznego:)

Przepisem podzieliła się ze mną znajoma kucharka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: