Kartofle po nelsońsku

Składniki

2 ziemniaki,20 g suszonych grzybów,1 cebula,1 jajko ugotowane na twardo,1 łyżeczka oliwy,1/2 szklanki jogurtu naturalnego bez cukru,natka pietruszki,sól,pieprz.

Przygotowanie

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować i pokroić w plastry.
grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokroić w paski.
Wywar z grzybów zostawić w garnku.
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oliwie. jajko pokroić w plastry.
wszystkie składniki ułożyć warstwami w garnku, doprawić, zalać wywarem z grzybów i podgrzewać na mału\ym ogniu.
Zgasić ogień i wlać jogurt.
Zamieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: