Schabowe na kapuście z jabłkiem

Składniki

6 kotletów schabowych
sól
pieprz

3 łyżki oleju

3 jablka, obrane, pokrojone w plastry
1/2 łyżeczki cynamonu
1 1/2 kubka kapusty kiszonej
kminek

Przygotowanie

schabowe oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać 1 łyżke oleju i obsmażyć na brązowo kotlety; podpiec 3-4 minuty nakażdą strone, zdjąć z patelni

Dodać pozostały olej, wrzucić jabłka i cynamon. mieszać często, az jabłka staną sie brązowe (ok 3-4min)
dodać kapustę i kminek
włożyć spowrotem kotlety na patelnię i dusić na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż kapusta zbrązowieje i mięso przejdzie smakiem

smacznego:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: