Wiatraczki serowe

Składniki

-25dag twarogu
-30dag mąki
-1kostka masła
-2łyżki cukru
-2łyżeczki proszku do pieczenia
-twarda marmolada dowolna (ja użyłam brzoskwiniowej)
-cukier puder do posypania

Przygotowanie

WYKONANIE:
Z podanych składników zagniatamy ciasto,wałkujemy na grubość ok 0,5cm. Wycinamy szklanką kółka,nacinamy w czterech miejscach (ok 1cm)na środek małą łyżeczką nakładamy troszkę marmolady.Co drugi róg zakładamy do środka i zlepiamy tak aby powstał wiatraczek.Powstałe wiatraczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko posmarowanym.Pieczemy ok15-20 min w temp 180*C. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: