Zielona zupa z pstrąga – brukselki i ziemniaków

Składniki

1 filet z pstrąga (lub z innej rybki)
4 duże ziemniaki
300 dag brukselki
3 suszone grzybki
pęczek pietruszki
1 biała część pora
1 liść laurowy
2 ziarna jałowca
2 kostki rosołowe
pieprz
vegeta
ok. 3 łyżki śmietany

Przygotowanie

Do garnka wrzucamy pokrojone w kwadraciki ziemniaki, przekrojoną na pół brukselkę, grzybki, pokrojonego w talarki pora, liść laurowy, ziarna jałowca, kostki rosołowe. Zalewamy wodą i gotujemy ok. 15 min.

Do garnka wrzucamy pokrojoną na większe kawałki rybkę. Gotujemy ok. 10 min. Doprawiamy pieprzem i vegetą.

Zdejmujemy z ognia. Do garnka wrzucamy pokrojoną pietruszkę. Mieszamy.

Zupkę nalewamy do miseczek i polewamy śmietaną.

Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: