Kung Pao

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
Garść rodzynek
Puszka orzeszków solonych
1 cebula
1 jajko
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
maggi, olej

Przygotowanie

Pierś z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę.
Rodzynki namoczyć w letniej wodzie.
Do głębokiego naczynia włożyć cebulę i kurczaka, namoczone rodzynki i orzeszki solone.
Dodać 3 łyżki maggi i 3 łyżki oleju., mąkę i jajko. Marynować w lodówce minimum przez 10-12 godzin.
Smażyć już bez oleju, aż usmaży się mięso i zarumienią orzeszki. Podawać z ryżem i plastrami pomarańczy.
Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: