Golonka po bawarsku z piekarnika

Składniki

1- 2 golonki

2-3 marchewki
3-4 cebule
2 pietruszki
seler

koncentrat pomidorowy
listki laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz
papryka ostra
przyprawa do grilla- niekoniecznie
vegeta
olej do przesmażenia warzyw
puszka piwka

Przygotowanie

Golonki oczyszczone gotuje z vegetą ,aż będą odchodziły od kości

Warzywa oczyścić ,zetrzeć na tarce jarzynowej, cebule w plasterki.
Na oleju zeszklić cebulke ,dodać poszatkowane jarzyny ,wszystko chwilke smażyć, dodać koncentrat-według uznania, przyprawić na ostro papryką ,pieprzem vegetą lub przyprawą do grilla,listki pokruszyć

Mięsko obrać od kości ,podzielic na dośc duże kawałki przykryć warzywami z przecierem wszystko podlać piwkiem i do piekarnika
czas pieczenia to około 40 min , jak piwko wyparuje to już mamy gotowe jedzonko
Do tego pieczywko i piwko

Smacznego

A na wywarze z golonki robie kapuśniak -pycha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: