Placuszki cebulowe

Składniki

1 kg cebuli
ok 1.5 szklanki mąki z cieciorki lub zwykłej
1 łyzeczka proszku do pieczenia

olej
3 łyzki stołowe ketchupu
przyprawy( oregano,pieprz,papryka)

Przygotowanie

Cebulę pokroić w kostkę,część można pokroić w grubsze krązki.Dodać mąkę,proszek do pieczenia oraz wodę( tak zęby otrzymać konsystencje ciasta naleśnikowego).Całosc przyprawić,dodać ketchup wymieszać.Kłasc na głeboki olej najlepiej duza łyzką.Smażyć na złoty kolor.
Przed podaniem można posypać zielona cebulką,Podawać cieple lub zimne( w zależności od przeznaczenia)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: