Rolada z karkówki po staropolsku

Składniki

6 plastrów karkówki30 dok kapusty kwaszonej20 dkg grzybów suszonych1 cebula sredniaketchupmajeranek liść laurowymargarynasmalec ze skwarkamiKoszt:20 zł

Przygotowanie

CZAS PRZYGOTOWANIA OK 2 GODZ. PORCJA DLA 6 OSÓB

Karkówke rozbić , doprawiś solą i pieprzem.
Kapustę ugotować z pokrojoną cebulą majerankiem i lisciem laurowym, grzyby ugotować oddzielnie. Kapustę odcedziś dodać płaską łyzkę smalcu i i grzyby, podsmażyć ok 15 min. odcedzić, przestudzić.

Na każdy plaster karkówki wykładamy kapustę z grzybami, formujemy roladki. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz (margaryna) na patelnię , polewamy dość obficie ketchupem, po 15 min dodajemy jedna kostkę rosołowa lub miesną do tłuszczu , lekko podlewamy wodą , wedle uznania winem czerwonym.
. smazymy ok 1-1,5 h.

ŚWIETNE ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: