Cappucino -niedrogie

Składniki

CIASTO;
4 jajka
3/4 szkl cukru
1/2 szkl maki ziemniaczanej
2 lyzeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
4 lyzki kakao
MASA BUDYNIOWA;
2 budynie smietankowe
1/2 l mleka
kostka masla
MASA KAWOWA;
2 szkl mleka
5 lyzek kawy cappuccino(waniliowe)
2 bite smietany”Śnieżki”
5 lyzek zelatyny

Przygotowanie

Bialka oddzielic od zoltek.Zbialek ubic piane, w trakcie ubijania dodawac cukier, make ziemniaczana, cukier waniliowy i kakao, wymieszac. Piec ok 50 min w 140stopniach…
Budynie ugotowac w 1/2 l mleka, przestudzic, dodac kostke masla i zmiksowac na puszysta mase.Mase wylozyc na wystudzony placek.
Zagotowac mleko gdy mleko wystygnie wsypac kawe, śniezki, zmiksowac, dodac zelatyne rozpuszczona w wodzie. Mase kawowa wylac na mase budyniowa. Schlodzic…Zastygnieta mase posypac mleczna czekolada….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: