Czerwona ostra potrawka z drobiu i papryki kasiuli

Składniki

1 podwójna pierś z drobiu

Marynata:
1 kieliszek wódki
vegeta
ostra papryka
słodka papryka

1 papryczka chili
1 duża czerwona słodka papryka
1 duża cebula
3 duże słodkie pomidory
1 szklanka bulionu
olej

Przygotowanie

Mięsko kroimy w paski, zalewamy marynatą*, odstawiamy na min 30 min. Zamarynowane mięso podsmażamy na rumiano, zdejmujemy z patelni. Następnie na oleju po mięsie podsmażamy posiekane warzywa (prócz pomidorów). Do warzyw dodajemy podsmażone mięso, na wierzch pomidory, podsmażamy ok 5 min ciągle mieszając, zalewamy bulionem, dusimy pare min do częśiowego zredukowania sosu:

Marynata*:
Wszystkie składniki marynaty mieszamy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: