Rurki z fetą i pomidorami suszonymi

Składniki

2 op. ciasta francuskiego po ok 270 g
1 op. fety np. z firmy Mlekovita
1 słoik pomidorów suszonych w oleju lub oliwie
oregano
1 jajko

Przygotowanie

Pomidory poprzekrawać na mniejsze części, fetę pokroić w kostkę. Ciasto pokroić na 4 długie pasy, na środku każdego z nich ułożyć pomidory, ser feta i posypać oregano. Zlepić brzegi ciasta, tak aby powstały łącznie 4 długie rurki, następnie pokroić je na mniejsze kawałki o długości ok. 4-5 cm. Układać na blasze, smarować “skłóconym” jajkiem i piec do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C ok. 15 min.
Świetne jako przekąska, np. do piwa🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: