sałata z sosem anchois

Składniki

porcja na 2 – 4 osoby

4 środki sałat, albo sałata miniaturka
puszka anchois
ocet
oliwa
3 ząbki czosnku
pieprz

Przygotowanie

sałaty dobrze umyć i odstawić aż wyschną. Ważne by pozostały w całości. Odkroić brązowe końce (byle się nie rozpadły) i rozkroić wzdłuż przez środek. Powstaje 8 połówek.

SOS:
anchois wrzucić do miksera, dorzucić czosnek i pieprz. Zmiksować. Dolać oliwy, ok. 2 kieliszków i 1 kieliszek octu.
Zmiksować na leisty sos.

polać sałaty, środkami do góry.
Polać przed samym podaniem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: