Faszerowane conchiglioni

Składniki

ok 15 sztuk muszli conchiglioni
15 dag kiełbasy wędzona ( typu toruńska)
1 serek almette ( może być ziołowy)
2 jajka
1 op tartej mozzarelii
1 łyżeczka bazylii i oregano
sól, pieprz do smaku
2 op. zupy grzybowej KNORR

Przygotowanie

przygotuj naczynie do zapiekani – posmaruj masłem;
zmiksuj jajka; dodaj serek biały, pokrojoną w kostkę kiełbaskę, mozarellę i przyprawy;
ugotuj makaron wg przepisu; zahartuj w zimnej wodzie;
nakładaj ok 1 czubatą łyżeczkę farszu do muszli – układaj w żaroodpornym naczyniu;
w szklance wody zmieszaj 2 op zupy; zalej sosem muszle;
zapiekaj w temp. 170 stopni ok. 20 minut;
podawaj gorące

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: