Big trio

Składniki

Biszkopt z 6 jaj w/g własnego przepisu
3 śnieżki
1 galaretka ( najlepiej czerwona)
4 łyżeczki żelatyny
2 łyżeczki kakao
1 cukier waniliowy
3 niepełne szkl. mleka 3,2%

Przygotowanie

Biszkopt przekroić poziomo na dwie części.
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody i ostudzić.
1 śnieżkę ubić w 1 szkl. mleka dodać zimną (płynną)
galaretkę i wyłożyć to na dolną część biszkopta,
drugą śnieżkę również ubić i dodać do niej kakao i 2 łyżeczki
żelatyny rozpuszczone w 2-3 łyżkach wody wymieszać i wyłożyć
na masę z galaretką. Ostania śnieżkę ubić z cukrem waniliowym
i pozostałą żelatyną rozpuczoną jak poprzednio. Całość przykryć
drugą częścią biszkopta . Można polać polewą czekoladową lub
tylko posypać cukrem pudrem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: