Sałatka zielono-różowa z krewetkami

Składniki

10 dużych krewetek
pół puszki groszku
zielone oliwki
sałata masłowa
natka pietruszki
cytryna
majonez + 2 łyżki śmietany lub jogurtu
sól, cukier, pieprz

Przygotowanie

Ugotowane krewetki obrać lub- jeśli są z puszki- odsączyć z zalewy.
Odsączyć groszek.
Oliwki (nie w zalewie tylko najlepiej zalane oliwą) wymieszać z groszkiem i krewetkami, wszystkohojnie skropić sokiem z cytrynki.
Majonez wymieszaj z śmietana lub jogurtem,doprawic solą, pieprzem i cukrrem.
Sałatkę ułożyć na sałacie,posypac natką🙂

PYCHOTKA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: