Jarzynka do obiadu

Składniki

Dynia 300 g
2 duże marchewki
Duża cebula
2 ząbki czosnku
Papryka czerwona
3-4 plasterki imbiru
Sól pieprz
Olej

Przygotowanie

Warzywa obrać, umyć i pokroić: dynię w dużą kostkę, marchew w 1 cm plastry, paprykę, cebulę i czosnek w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić marchew, paprykę, cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć. Przykryć garnek pokrywką, dusić 10 min., po tym czasie dodać dynię i imbir, pieprz i sól, dolać 3 łyżki wody. Dusić pod przykryciem kolejne 10 min. W czasie duszenia warzyw zaglądać do garnka i ew. dolać wody. Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: