Paszteciki

Składniki

0.50 kg mąki
2 jaja
5 dag drożdzy
0.50 szklanki mleka
12.50dag margaryny{stopionej}
2 cebule
0.50kg mielonej łopatki
0.40kg kapusty kiszonej
sól pieprz masło

zapomniałam dodać ,że czasemn do nadzienia dodaję pieczarki około 20 dag {na zdjęciu z pieczarkami.

Przygotowanie

Margarynę stopić.
Mleko podgrzać lekko ,rozpuścic w nim drozdze .Dosypuje 4 łyżki mąki i dokładnie mieszam..Zostawiam do rośnięcia na 15 minut.
Nastepnie dodaję reszte mąki jajka ,tłuszcz .wyrabiam i zostawiam do wyrośnięcia na godzinę.
Drobno pokrojone kapustę, mięso, pieczarki i cebule smaże kilka minut na maśle{kapustę lepiej na końcu dodać} .Doprawiam
Wyrośniete ciasto rozwałkowuje ,nakładam farsz ,zwijam roladę ,kroję na knedelki .

Smaruję rozmąconym jajkiem.
Piec 30minut w tempereturze 190 stopni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: