Pyszna kapusta inaczej

Składniki

– 1/2 kg kapusty kwaszonej
– 1/2 główki małej kapusty białej
– pare grzybów suszonych
– 2 cebule
– łyzka smalcu
– 1 łyzka nasion kopru
– sól, pieprz

Przygotowanie

1. Białą kapustę zszatkować. Obie kapusty ugotować osobno.Dobrze odcedzić.
2. Grzyby namoczyć , ugotowac i pokroić w paski.
3. Cebule pokroić w kostke, udusić na smalcu,
4. Wszystko razem wymieszać , podlać wywarem z grzybów z grzybów, doprawić sola, pieprzem i nasionami kopru, jeszcze chwile razem dusić.

Smak jest niepowtarzalny, bardzo smakuje do ziemniaków z wody i kotleta schabowego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: