Kotlety w orzechowej panierce

Składniki

200g obranych orzechów włoskich2 białkaszczypta soliłyżeczka cukru2 łyżki mąki ziemniaczanej4 płaty mięsa (np schabowego)pieprzolej do smażenia

Przygotowanie

Kotlety rozbic i przyprawić solą i pieprzem.2 białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodać do nich łyżeczkę cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej.Orzechy drobno poszatkowac.Osuszone kotlety maczać w pianie z białek następnie obtaczać w orzechach mocno dociskając.Smażyć na patelni na złoty kolor.
Do tych kotletów świetnie pasuje sos pomidorowy lub słodko-kwaśny..

SMACZNEGO :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: