waniliowa tarta z malinami

Składniki

Przygotowanie: 30 min
Pieczenie : 1h

CIASTO:

20dag mąki
6 dag cukru
10dag masła
łyżeczka wanilii
żółtko

MASA:
opakowanie malin (mrożone lub podobna zawartość żywych ;))
4 jajka
20dag cukru
1/2 szkl śmietany 30%
łżka cukru pudru

+ worek grochu lub cos do obciażenia (by nie urosl środek tylko boczki ;))

Przygotowanie

1. Ciasto : masło siekamy z mąką. Dodajemy reszte składników i szybko zagniatamy.
2. Rozwałkowujemy cienko i wsadzamy do formy😉
3. Przykrywamy pergaminem na to worek z grochem (nie zapomnijmy go wyjac przed wlaniem do tarty masy ;)i pieczemy 15min w 180oC

4. Ubijamy smietanę.
5. Masa: jajka, cukier miksujemy dodajemy 10dag malin, miksujemy

6. wykładamy ciasto z piekarnika i wykładamy w nie pianke malinowa, na wierzch ukladamy reszte malin.
7. Piec ok. 50 min w temp. 150C. Posypać cukrem pudrem.

ZDJECIE WKROTCE🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: