murzynek b.tani

Składniki

1 jajko
1 szkl.cukru
1 cukier waniliowy
2 szkl.maki
2 lyzeczki sody spozyw. (plaskie)
1 szkl.mleka
1/2 kostki margaryny
3 lyzki kakao

Przygotowanie

1 jajko,1 szkl.cukru, 1 cuk.waniliowy – wszystkie te skladniki miksujemy. Nastepnie po trochu dodajemy i miksujemy – 2 szkl. maki, 2 lyzeczki sody sp. i szklanke mleka przegotowanego (zchlodzonego) . Na koniec roztapiamy 1/2 kostki margaryny (lekko zchladzamy), wlewamy powoli do masy ciagle miksujac.Dodajemy 3 lyzki kakao,wyrobioneciasto przelewamy na forme (30 na 11 cm.)uprzednio wysmarowana i posypana bulka tarta. Piec 1 godzine w temp. 180 st. C. ciasto mozemy polac polewa lub posypac cukrem pudrem SMACZNEGO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: